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Sweet and Salty

"Hand made recipes with love from my kitchen to yours."

Sweet and Salty

"Hand made recipes with love from my kitchen to yours."

Summer salad

O termómetro está nos 39º e esta sombra alentejana derrete qualquer um, por isso, nestas alturas só me apetece saladas, fruta, tudo o que seja bem fresco e leve para poder voltar para a piscina e arrefecer.

Por norma não tenho grande regra no que toca a receitas de saladas. Abro o frigorífico, vejo o que tenho e vai tudo para uma tigela. Mas naqueles dias em que não tenho grandes ideias e estou com pressa esta é uma das minhas saladas "básicas" que nunca desilude.

Seja para levar para a praia/piscina, seja para levar na marmita para a faculdade, ou para desenrascar o jantar depois de um dia de praia.

 

IMG_3594.JPG

 

Ingredientes:

  • Alface
  • Cenoura ralada
  • Tomate cereja
  • Atum ao natural
  • Ovo cozido

 

Modo de preparação:

     No que toca a quantidades nas saladas é basicamente a gosto e consoante o que tiver no frigorifico.

     Só tem de lavar os ingredientes, cortá-los, colocar numa tigela e temperar a gosto (no meu caso uso sempre azeite, vinagre balsâmico e sal).

     Por fim sirva, delicie-se, dê muitos mergulhos e aproveite estas temperaturas de Verão!

 

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The thermometer is in the 39 degrees and this Alentejo shadow melts anyone, so these times just feel like salads, fruit, everything that is light so i can get back to the pool.

Normally I don't have rules when it comes to recipes for salads. I open the fridge, I see what I have and i put it in a bowl. But on those days when I do not have great ideas and I'm in a hurry this is one of my "basic" salads that never disappoints.

Whether to take to the beach/pool, to take to the college, or for dinner after a day at the beach.

 

Ingredients:

  • Lettuce
  • Grated carrot
  • Cherry tomato
  • Tuna natural
  • Boiled egg

 

Preparation:

    As regards the quantities in salads is basically the taste and what you have in the refrigerator.

    Just washing the ingredients, cut them, put in a bowl and season to taste (in my case i always use olive oil, balsamic vinegar and salt).

    Finally serve, eat your salad, take many dives and enjoy these summer temperatures!

 

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